Тенденции в обзавеждането за баня 2022

Въпреки, че я използваме ежедневно, някак банята често остава пренебрегната откъм обзавеждане. Това може би се дължи най-вече на факта, че самото начинание идва с известни неудобства и разходи. А какво, ако ви кажем че...

Тенденции в обзавеждането за баня 2022 - Обзавеждане за баня от Ave Ceramica

Въпреки, че я използваме ежедневно, някак банята често остава пренебрегната откъм обзавеждане. Това може би се дължи най-вече на факта, че самото начинание идва с известни неудобства и разходи. А какво, ако ви кажем че вече можете да обзаведете банята си стилно и лесно, без да се налага с месеци да стои разхвърляна и в ремонт?

Всичко това вече е възможно, тъй като тенденциите в обзавеждането на бани през 2022 година са изцяло в подкрепа на неутралните аксесоари, смелите акценти и плочките с дървесен ефект. Какво още е на мода предстои да научите от следващите редове.

Мраморът отново е на мода

Мраморните плочки изглежда никога няма да излязат от мода. И през 2022 изборът на качествени мраморни плочки е повече от тренди и ще ви помогне да внесете в пространството повече лукс и изтънченост. Можете да заложите на класически бял мрамор, с отличителни нишки или пък елегантен черен мрамор за повече съвременна завършеност в интериор.

Баня в индустриален стил

Тенденциите в обзавеждането през 2022 година залагат и на по-смелите интериорни решения. За това помислете за открити тухлени стени, месингови акценти, в съчетание с класически аксесоари. Точно това ще бъде на мода в обзавеждането на баня тази година.

Постигането на естетиката на индустриалния декор може да бъде направено без основен ремонт на вашето пространство. Необходимо е просто да комбинирате някои основни елементи с аксесоари и смели акценти. Това ще ви помогне да вкарате малко повече индивидуален характер в собствената си баня.

Повече черни акценти

Добавянето на черни акценти ще придаде на вашата баня елегантен и изискан завършек, без да претрупване на пространството с твърде много тъмни нюанси. Заложете на контрастни нотки на черно в комбинация с неутрални цветове. Например черни кранове и осветителни тела, в синхрон с бяла мивка и стени.

Черните покрития в банята са идеалният начин да прибавите малко повече нотки на дълбочина и драматичност в помещението. Внимавайте с тази тенденция, тъй като тя може и да не е подходяща за твърде малки помещения. Винаги комбинирайте с по-светли и неутрални тонове за да постигнете баланс в интериора.

Плочки с дървесен ефект

Дървото в обзавеждането винаги е на мода, тъй като има свойството да добавя в интериора много повече уют и да подобрява цялостното излъчване на атмосферата. В банята обаче изборът на естествен дървен под никак не е решение заради влагата. Тенденциите през 2022 година са на път да променят това и предоставят възможността на всеки един от вас да внесе уюта на дървесината у дома си.

Просто заложете на качествени плочки с дървесен ефект. Както за пода, те са изключително подходящи и за облицовка на стените в банята. Те представляват чудесна възможност да внесете топлина и спокойствие в помещението, без да се обременявате със сложна и взискателна поддръжка. Плочките се почистват лесно, освен това са издръжливи, а много от тях са и с релефно покритие против хлъзгане – много важно условие за мокрите помещение у дома.

Кажете „ДА“ на зеленината

Като цяло тенденциите в обзавеждането на дома тази година акцентират върху внасянето на повечко зеленина в помещенията. Банята не е изключение. За това можете смело да внесете няколко лесни за отглеждане стайни растения, които са любители на влагата. Още по-добре, ако пречистват и въздуха в помещението.

В онлайн магазините ще откриете огромна информация по темата кои растения са най-подходящи за банята, от които можете да почерпите вдъхновение. Зеленината в банята е сигурен начин да внесете повече спокойствие и уют във вашата баня. Разположете ги около стените за да постигнете красив природен ефект в интериора.

Ако пък нямате възможност да отглеждате истински растения, винаги можете да заложите на изкуствени такива.

Всичко необходимо за обзавеждането на вашата баня ще откриете в сайта на Ave Ceramica. Качествени предложения, на доказани производители очакват вашия избор.

Прочетете и: Как да изберем подходящи мебели за банята?

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички