Банята като космически кораб: Футуристични тенденции в обзавеждането

Банята като космически кораб: Футуристични тенденции в обзавеждането - Ave Ceramica

Връщайки се назад във времето, банята беше място, в което влизахме за да прекараме единствено нужното ни време за да спазим личната си хигиена. Днешните дизайни и тенденции са в това, банята да се превърне в помещение за нещо много повече. Да релаксираме след дълъг и напрегнат ден, да прекараме време насаме със себе си в уютна обстановка. Много хора започват да изграждат домовете си, започвайки именно от банята. Обзавеждането за бани е изключително разнообразно, старите душове отдавна са заменени от хидромасажни панели, старите и неудобни тоалетни чинии са заменени от наистина приличащи на космически кораб моноблокове. А ваните са толкова различни и пълни с екстри, с възможности да се разположат на различни места и да ви донесат максимален комфорт.

Модерното обзавеждане на баня отдавна е надскочило просто нуждата да влезем и да си вземем душ. Днешните помещения ни дават опции за релакс, презареждане, уединение. Мокрото помещение от едно време се е превърнало в модерно оборудвана стая, което може спокойно да объркате с хола или всекидневна, разбира се ако не характерните мебели и обзавеждане.

Иновативни похвати в обзавеждането

Съществуват много екстравагантни методи да откроите цялата си баня или поне части от нея и да и придадете луксозен вид. Съвременните технологии са насочени към удобството да може да регулирате температурата на водата, да създадете атмосфера чрез различно ниво на светлината, да ви се дават съвети за време на престой във ваната. Една хай тек баня включва много компоненти, от които бихме ви изредили няколко интересни

 • LED осветление – можете да инсталирате душ с осветление, което се сменя с температурата на водата.
 • Телевизор в помещението – можете да гледате любимия си сериал или спорт, докато си взимате релаксираща вана.
 • Диодно осветление  и панели за управление – луксозният вид на вашето обзавеждане за баня, може да бъде още по-атрактивно с монтирането на диоди. Управлението на някои от съоръженията може да се контролира, чрез панели за управление.
 • Хидромасажна вана с локално осветление – ваната може да разполага с много допълнителни екстри, като седалка, вентилация, че дори и да има и панел за музика.
 • 3D проектори за баня – изключително ефектно възпроизвеждане върху стените на банята на картина и звуци.

Модерното обзавеждане на баните не е единствено с цел лукс и иновации. Стремежа към новото време, пестенето на енергия, опазването на природата и здравословния начин на живот на хората, са залегнали в проектите на специалистите в обзавеждането на бани.

Декорации в Hi Tech стил

За разлика от други стилове в обзавеждането на бани, тук всичко трябва да е опростено от към цветове и аксесоари, за да може да изпъкнат технологичните елементи в обзавеждането на банята. Съчетават се студени нюанси в хармония с прости елементи и технологии. Имайте предвид, че такива помещения на пръв поглед изглеждат студени. Материали, които често се използват за да се декорират бани в този съвременен вариант ;

 • Hi tech гранитогрес с метални нишки
 • Пластмасови части
 • Огледални части
 • Стъкло
 • Метални и бетонни конструкции ( тук се включват и метални мивки и вани, рафтове и шкафове за баня)

Чисто цветово, този модерен стил в изграждането на бани е семпъл. Използва се бял, черен, сив и сребрист като основен и се акцентира върху контрастни за финал – червен, син, виолетов. Линиите и формите на мебелите в дизайна на банята са чисти и изправени. Не се акцентира с растения, рисунки и плавни преходи между отделни елементи в помещението.

ВиК, батерии и инсталации

Във високотехнологичната баня, трябва определено да се опитате да създадете нещо космическо и така да го наречем – от друга планета. Обзавеждането на банята ви от към тръби, батерии, душове трябва да е с необичайни правоъгълни и асиметрични форми. 

 • Батерии и смесители – има много интересни форми, като дори някои батерии наподобяват формата на космически кораб. Задължително трябва да избягате от стандартни батерии и смесители при обзавеждането на банята в Hi Tech стил.
 • Тръбите трябва да са скрити, да се стремим да изглежда това помещение все едно не влизаме в банята си.

Обзаведете банята си с модерни мебели и съоръжения

 • Душ кабина – съчетайте опростения стил с душ кабина, която ви наподобява летателен апарат от някой фантастичен филм. Да изглежда като стая в космическо съоръжение с преобладаващи метални елементи и осветление за фон
 • Мивка в hi tech стил – кръгли, керамични и овални форми са забранени, когато инсталираме мивка в такава баня. Трябва да е нестандартна и изработена от дълготрайно стъкло и метал.
 • Тоалетна чиния – не се различава от мивката като материали. Комбинирайте я правилно с останалите елементи при обзавеждането на банята. Задължително сложете умна чиния, която сама може да си пусне водата или да включи четката в действие. Сензори на тоалетната чиния, ще ви разглезят като се отваря и затваря само с влизане и излизане от помещението. А дори може да послушате любим изпълнител с музикална тоалетна чиния, която има вградена карта с памет в нея.
 • Рафтове и мебели – максимално опростени и с прави и изчистени линии. Не се използва дърво и камък. Рамките на рафтовете трябва да са метални или хромирани. Мебелите да не са с овални форми или заоблени краища. Акцентира се върху симетричност и пропорционалност.
 • Огледала – равни и право отрязани огледала с метални рамки. Може да се използва допълнително малко огледало във вътрешността на основното, като се комбинира с още едно до него същото, разположени по симетричен начин.

Аксесоари и дребни детайли в модерното помещение

Декоративни предмети и пренасищане на пространството не е необходимо в този стил. Колкото повече избягваме да оставяме неща на видими места, толкова по-добре. Поставете си куки за дрехи, сапунени чинии и държачи за хавлии само за да запазите комфорта и предназначението на помещението. Откритите пространства трябва да си останат такива, спомняте си в старите филми за космически кораби, колко изчистени и постни от към излишни неща бяха помещенията.

Банята в Hi tech стил може би е актуална за определен типаж хора. Предполага се, че това са компютърни специалисти, фенове на фантастики и виртуална реалност. Обзавеждането за баня в този стил определено е предизвикателство, което да съчетае правилни геометрични фигури, повишена функционалност и много симетрия. Въображението и прагматизма трябва да се съчетаят с модерни удобства, типични за други помещения в апартамента или къщата ни.

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички
Скрий