Как да изберем подходящите плочки и параван за банята?

Понякога е нужно много малко, за да направите деня си специален. Започнете и завършете всеки ден в една уютна, функционална и стилна баня. Как да го постигнете? Изберете най-подходящите плочки и параван според особеностите и...

Как да изберем подходящите плочки и параван за банята? - Обзавеждане за баня от Ave Ceramica

Понякога е нужно много малко, за да направите деня си специален. Започнете и завършете всеки ден в една уютна, функционална и стилна баня.

Как да го постигнете?

Изберете най-подходящите плочки и параван според особеностите и формата на помещението.

Често срещана грешка е, че потребителите се фокусират изцяло върху визията на отделните елементи. Но красивия външен вид не е достатъчен, за да определим кои плочки или параван са подходящи за нашата баня. Трябва да се обърне внимание и на други фактори, от които зависи дали нашата баня ще бъде направена качествено.

В противен случай рискуваме още в първите месеци на експолаатацията да се наложи да правим козметични ремонти. А това е загуба не само на време, но и на пари.

Особеност на бяната е, че е постоянно изложена на влага и температурни колебания. Затова плочките са най-предпочитани за пода и стените. От съществено значение за избора им е:

– Формата и материала, от които са изработени – от тях зависи издръжливостта и здравината на плочките. Те могат да бъдат направени от различни материали – гранитогрес, мрамор, фаянс, естествен камък, керамика, стъкло и други. Съответно, всеки един от тези материали има различна структура, влагоустойчивост и устойчивост на коразивни вещества.


Тук е важно да съобразите вида на материала с това къде точно ще поставяте плочките – на пода или стената. Например фаянса е по-крехък в сравнение с останалите варианти. Той е лесно чуплив и затова майсторите го препоръчват за стените на банята.

Ave ceramica

Популярно този месец

Вземете под внимание и хлъзгавината на плочките. Гладките и полирани модели са подходящи за стените, но не и за пода. Защото когато се намокрят се превръщат в истинска пързалка.

- Размер и големина  - трябва да вземете под внимание не само големината и формата на помещението, но и разстоянието между мивката, душа и прозореца, ако има такъв. Няма смисъл да купувате големи плочки за малки бани. Не само ще се наложи да правите множество измервания, но и ще трябва да режите плочките. А крайният резултат, едва ли ще е задоволителен.


Цветове и дизайн – те зависят изцяло от Вас и личните Ви предпочитания. Помислите каква обстановка искате да създадете в своята баня и се насочете към най-подходящите комбинации.

Ако се нуждаете от вдъхновение, посетете нашия онлайн магазин. В него ще откриете богат асортимент от плочки за баня на най-добрите световни производители.

С това приключва избора ни на плочки и следва да преминем към параваните.

Параваните за баня са изключително полезни, ако не искате да наводнявате банята си с всяко къпане. Лесни за почистване и монтаж. Устойчиви на влага и с голяма здравина. От съществено значение за избора им е:

Пространството, с което разполагате – изключително важно е да вземете точните размери на банята. Не забравяйте да се съобразите с формата на помещението, за да определите най-правилното място за паравана.

Формата на паравана – когато става въпрос за стъклото на паравана, много хора си представят, че то ще бъде със стандартните остри ъгли. Но не е задължително да се спрете на тях. На пазара можете да откриете и страхотни модели със заоблени ъгли, които стоят по-меко и елегантно.

Стъклото на паравана  - на пазара можете да открието голямо разнообразие от модели, които да отговорят на Вашите нужди. Може да избирате между матирано, прозрачно стъкло или комбинацията от двете.

Статичен или подвижен? – ако вече сте избрали мястото на паравана, време е да помислите и за вида му. Разликата между статичния и подвижния параван е как ще бъде монтирано стъклото. Статичните паравани се инсталират за пода и стените. Докато за подвижния има няколко варианти – с плъзгащо стъкло или с отваряща се врата.

Имате идея, но не можете да откриете това, което търсите?

Свържете се с нас на телефон: 0877 514 434 и нашия екип с удоволствие ще Ви помогне да реализирате своята мечтана баня.

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички