Лири за баня

Няма как да не сте чували за стандартните лири за баня. Но едва ли сте се замисляли, че могат да намерят място в обзавеждането на вашето помещение. Те работят отделно от централното отопление на банята и всъщност са много повече от изискан аксесоар.

Електрическа лира за баня – За какво се използва?

Представлява вид електрически уред, подходящ за монтаж във помещения с висока влажност, като банята, но и не само. Стандартната лира за баня на ток е предназначена основно за сушене на хавлии. Така всеки път след като си вземете душ или просто подсушите лицето или ръцете си след измиване не е нужно да изкарвате хавлията си да се суши отвън, а я поставяте на лирата в банята. Освен сухи, те ще ви очакват на мястото си и приятно затоплени за следващия душ.

Класическата електрическа лира за баня има и друго предназначение – намалява влажността в помещението, като по този начин минимализира и вероятността от появата на мухъл. Макар у нас лири за баня да се използват в санитарните помещения, те са подходящи за монтаж и в гардероби, антрета и дори спални.

Богат избор от дизайнерски лири за баня ще откриете по-долу. Сред предложенията ни ви очаква и нагревател за лира, предлагащ се отделно. Налични са различни размери и форми, подходящи за всеки тип помещение.