Избор на душ – всичко, което трябва да знаете

Освежаващият душ – удоволствие за всеки след тежък натоварен ден или пък глътка свежест сутрин. Независимо дали разполагате със самостоятелен панел или душ кабина непременно ще ви се наложи да си избирате душ. Обикновено популярната...

Избор на душ – всичко, което трябва да знаете - Обзавеждане за баня от Ave Ceramica

Освежаващият душ – удоволствие за всеки след тежък натоварен ден или пък глътка свежест сутрин. Независимо дали разполагате със самостоятелен панел или душ кабина непременно ще ви се наложи да си избирате душ. Обикновено популярната джаджа се състои от няколко части – маркуч, накрайник и смесител. По магазините ще срещнете огромно разнообразие от душове, но най-разпространени са тези тип слушалка.

Стационарен или подвижен душ – на кое да заложим?

Душовете се делят основно на два вида – стационарни (неподвижни) и подвижни, които могат да се окачат на стената посредством специална поставка и да се използват като стационарни. За предпочитане е да разполагате и с двата вида душ, но ако не можете да избирате, то подвижният е по-добрият избор за вас, тъй като ще ви позволи голям набор от опции и удобства.

Голяма част от душ станциите идват и снабдени с душ слушалка и голям стационарен душ, което е най-добрият избор.

Вариации и особености при избора на слушалка за душ

Основна част от всеки душ е така наречената слушалка. От нея зависи качеството на водната струя и разбира се наличието на функция масаж. По магазините има богат набор от различни модели, като редица от тях разполагат с множество възможности за масажни процедури и отделни накрайници. С тях ще превърнете къпането в уникално релаксиращо изживяване.

Обикновено душ слушалките са изработени от пластмаса или лек метал и покрити с няколко слоя хром. Разбира се, това е класическата душ слушалка, а из асортиментите ще откриете още множество предложения и вариации, включително и такива с вградени подсветки.

Съвет при избора на душ слушалка е да заложите на модел с вграден филтър против наслояване на варовик. Това е и главната причина, налагаща честа смяна на душ слушалките. Малките камъчета се натрупват по дупките и ги запушват, а самото им почистване в някои случаи е невъзможно.

Залагайте винаги на качествен маркуч

Много често евтините маркучи за душ се прекъсват при редовна употреба, което изисква инвестирането в качествен такъв. На пазара ще откриете множество предложения като най-здрави са маркучите изработени от топлоустойчива гума, обвита в метално покритие, което я предпазва от скъсване и нараняване.

Ако често ще използвате подвижния душ и имате малки деца е добре да заложите на маркуч, изработен от топлоустойчива пластмаса и с вградена метална конструкция. По този начин дори да бъде нарочно прегънат, той няма да се прекъсне или пречупи.

Изборът на душ е лесна задача за тези от вас, които знаят какво търсят и най-вече къде да го намерят. В непрекъснато обновяващия се асортимент на AVE Ceramica ви очаква голямо разнообразие от смесители, душове, слушалки, системи за вграждане, шлаухи, поставки и т.н. Налични са най-търсените класически визии, както и много нови попълнения с релаксиращи и модерни удобства.

Душът е аксесоар, който ще използвате доста редовно, за това и не се препоръчва да пестите средства при покупката му. Залагайте на утвърдени марки, с доказано качество и винаги обръщайте необходимото внимание на отпускания гаранционен срок. По правило, колкото повече е той, толкова по-качествен е душът. Най-добрата възможност за душ оборудване е гаранционен срок до 5 години. По този начин производителят ви показва, че е напълно сигурен в качеството си и дава необходимия гарант за това.

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички