Кои грешки да не допускате при избора на мивка за банята

Мивката е ключов компонент в обзавеждането на всяка баня. Тя трябва да бъде произведена от качествен материал за да служи вярно, да бъде функционална и да подхожда по стил на интериора на вашата баня. На...

Кои грешки да не допускате при избора на мивка за банята - Обзавеждане за баня от Ave Ceramica

Мивката е ключов компонент в обзавеждането на всяка баня. Тя трябва да бъде произведена от качествен материал за да служи вярно, да бъде функционална и да подхожда по стил на интериора на вашата баня. На първо поглед изборът на мивка е лесен, но често потребителите се подлъгват и допускат грешки, които им костват проблеми от функционална и естетична гледна точка.

В тази статия ще засегнем най-често срещаните грешки, съпътстващи избора на мивка за банята за да не ги допускате при обзавеждането.

Не залагате на достатъчно качествен материал

Днес мивки се предлагат от най-различни материали, като най-популярни си остават порцелана и керамиката. Важно е обаче при избора на мивка да съобразите качеството и издръжливостта на самия материал. Като най-предпочитани у нас са порцелановите мивки или тези изработени от фаянс. За разлика от порцелана обаче фаянсът не е толкова издръжлив, но за сметка на това притежава допълнително покритие, което отблъсква мръсотията.

Не се препоръчва да залагате на стъклена или фаянсова мивка на места, където има вероятност да изтървете нещо или да я блъснете с врата. Най-здрави и устойчиви с мивките от метал, дърво и гранит, като техни алтернативи са порцелана и керамиката.

Не обръщате достатъчно време на дизайна

Всяка съвременна баня има нужда от елегантна мивка, която да допълни интериорната среда с финален щрих. Някак не естетично е да заложите на класическа мивка, с прави линии, когато всичко останало в банята е разчупено и със смели дизайни.

Нашият съвет е да развихрите въображението си и да заложите на дизайни, които впечатляват и носят в себе си нотка на естетика.

Пространството се оказва проблем

Много хора разглеждат каталозите и си поръчват първата мивка, която им допадне чисто визуално, без обаче да съобразят нещо много важно – пространството за монтаж. Необходимо е мивката да бъде така разположена, че да пасне перфектно. Това правило важи особено, ако мивката ще бъде за вграждане в шкаф. Тогава тя трябва да бъде с няколко сантиметра по-малка от шкафа, в който ще бъде монтирана.

Функционалността също е важна

За разлика от мивките за кухня, тези предназначени за баня не е необходимо да бъдат много дълбоки и обемисти. Все пак в тях едва ли ще ви се наложи да миете тенджери и тигани. За това пък е добре да разполагат с поставки за сапуни и достатъчно пространство за други принадлежности за баня и аксесоари. Това от своя страна ще ви улесни, особено ако не сте планирали монтирането на допълнителни етажерки или шкаф някъде около мивката в близост. За това помислете и за функционалността.

Изборът на мивка за банята изисква специално обмисляне на подробностите, така че да избегнете допускането на грешки, които биха ви коствали доста главоболия. Ако изпитвате затруднения при избора си и имате нужда от компетентен съвет, екипът на AVE Ceramica с радост ще ви насочи към правилната мивка за вашата баня.

Разгледайте разнообразието от мивки за баня в нашия сайт.

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички