Каква е разликата между гранитогрес и фаянс

Време е за избор на подова покривка за банята, тоалетната или кухнята. И почти веднага идва въпросът – гранитогрес или фаянс да изберем? И двата вида плочки са популярни и се използват за подови настилки,...

Каква е разликата между гранитогрес и фаянс - Обзавеждане за баня от Ave Ceramica

Време е за избор на подова покривка за банята, тоалетната или кухнята. И почти веднага идва въпросът – гранитогрес или фаянс да изберем? И двата вида плочки са популярни и се използват за подови настилки, също и за облицовки. Те притежават качества, които ги правят подходящ избор за точно определени помещения.

В тази статия предстои да ви обясним основното и то е каква е разликата между гранитогрес и фаянс.

Предимства на гранитогреса

Основното, по което гранитогресът се отличава от фаянса е неговата здравина. Способен е да издържа на екстремни температури, както и на огромно натоварване. Поради това той често се използва за открити помещения – като тераси, около басейни, градини, но също така и за влажни закрити пространства като бани и кухни.

Плочките от гранитогрес са доста популярен избор, поради тяхната естетичност. Често се срещат в неутрални нюанси, текстурни решения, както и дървесни мотиви, което ги превръща в отлично допълнение за всеки модерен интериор. 

От друга страна те разполагат и с редица неоспорими качества, като:

Здравина и устойчивост

Плочките от гранитогрес се отличават със своята издръжливост, както на резки температурни амплитуди, така и на натоварвания от хора и дори автомобили. Притежава изключителна устойчивост и на износвания, което го превръща в една от най-здравите настилки. Поради тази причина той е идеалното решение за открито.

Не абсорбира вода

Плочките от гранитогрес нямат пори, които да абсорбират водата, за това и те са доста препоръчвани за влажни помещения като банята.

Елегантност

Огромно разнообразие от модерни серии и колекции ви посреща сред плочките от гранитогрес. Предлагат се в различни размери, като най-популярни са подовите решения, достъпни в различни дизайни.

Фаянс – предимства

За разлика от гранитогреса, фаянсовите плочки не са чак толкова здрави, но и те имат положителни качества. Едно от тях е ниската електропроводимост, която не позволява натрупването на статично електричество. Особено полезно за изолиране на стени, под които преминават много кабели.

Гладки са и са лесни за поддръжка

Фаянсовите плочки често са гланцирани и за това са популярен избор за облицовка на стени в бани, тоалетни и кухни. По рядко се използват за под, тъй като за него има по-подходящи решения, като теракот или гранитогрес.

Гладката повърхност на фаянса го прави изключително лесен за поддръжка. Освен това, ако изберете качествени плочки, то можете да използвате най-различни абразивни почистващи препарати, без да се страхувате от надраскване.

Достъпни в различни размери

Фаянсовите плочки са налични във всякакви размери, като е възможно дори да си поръчате и индивидуални такива. По правило за стените се използват по-малки плочки, а за пода по-големи. Налични са в най-различни дизайни.

Кое е най-добре да изберем – гранитогрес или фаянс?

Гранитогресът е отличен и качествен избор, както за стени, така и за подови настилки. Това, което трябва задължително да вземете на предвид е неговата цена. Тя е няколко пъти по-скъпа от фаянса, но пък здравината и устойчивостта му определено си заслужават инвестицията.

Фаянсът е традиционно решение за обзавеждане на банята, което е лесно за поддръжка и освен това е и бюджетен.

В нашият магазин ще откриете голямо разнообразие от фаянсови плочки, както и гранитогрес. Ако изпитвате затруднения не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви помогнем с избора на правилното решение в зависимост от помещението и бюджета ви.

Коментари:

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Виж всички