Търси...

Търси...

0.00 ( 0 гласували )

Красив дизайн, функционалност и домашен уют. Така изглежда мечтаната баня за много от нашите клиенти. Защото тя не е просто необходимост или още една стая за обзавеждане. А помещението, в което можем да релаксираме и да се насладим на едно спа изживяване. Но понякога е толкова трудно да постигнем красотата и хармонията, които търсим. Причините са различни – от прекалено много идеи и желания, които се променят по време на ремонтните дейности до неправилно избран смесител и липса на аксесоари за баня.

А знаете ли, че...?

При обзавеждането на банята дори най-малките детайли като смесителя и аксесоарите са определящи за добрия външен вид и уюта на помещението. Ключов момент е изборът на смесител. Разбира се, на пазара можете да откриете голямо разнообразие от модели, различаващи се по дизайн, функционалност и цена. Тук основната грешка, която допускат потребителите, е да не се запознаят с характеристиките на предлаганите модели, а да направят избора си на база цена и външен вид. Обикновено дилемата е дали да се закупи евтин смесител от нисък клас или да се инвестира в скъп модел с гаранция за качество. За да направите правилния избор, трябва да обърнете внимание на:

- Вида на монтажа – те могат да бъдат външни или вградени. Външните се монтират директно на стената, а при вградените се инсталира самото тяло- в стената преди полагането на плочките.

- Вида на смесителя – има три вида смесители за баня. Едноръкохватовите са предпочитани от клиентите заради стилния им дизайн и модерната визия. Те са удобни за ползване и лесни за почистване. Двуръкохватовите са класика при обзавеждането на баня. Особеното при тях е, че има два крана, от които се регулира температурата на водата. Термостатните са смесители от ново поколение, при които предварително се задава предпочитаната от Вас температура.

- Материалът, от който е направен – при съвременните модели се използват най-различни метални сплави, тефлонови покрия, неръждаема стомана и керамика. Обърнете внимание, че покритието е също толкова важно, колкото и самият материал. Защото то не само допринася за красивия завършек, но го защитава от минерални отлагания.

- Надеждност, издръжливост, удобство и естетичност – не забравяйте, че банята винаги е подложена на голяма влажност и големи температурни промени. Затова смесителя трябва не само да е удобен за ползване, но и достатъчно издръжлив, да издържи на постоянна експлоатация. Съветваме Ви – когато избирате смесител, съчетайте го с останалите елементи от обзавеждането – мивката, душа, шкафчетата и плочките. И едва след като сте сигурни, че всички тези елементи си подхождат, тогава преминете към аксесоарите за баня. Те са финалният щрих, който ще вдъхне живот на Вашата баня. Както трапезната маса е фокусът на трапезарията, така аксесоарите са малките акценти, които придават завършеност на атмосферата. На пазара можете да откриете голямо разнообразие от аксесоари – етажерки, дозатори за течен сапун, поставка за четка за зъби, закачалки, сапунерки и други. Но за да направите най-добрия избор, трябва да обърнете внимание на:

- Материалът, от който са изработени – важен фактор заради голямата влажност и температурните разлики. Материали като дърво не са подходящи за това помещение. Най-често аксесоарите за баня се изработват от метал или пластмаса.

- Лесна поддръжка – това е от особено значение, защото в банята често се образуват минерални отлагания. Или ако помещението няма вентилация и не се проветрява, някой от металните аксесоари могат да ръждясат. Затова е важно почистването им да е лесно и безпроблемно за Вас. Най-важно е да изберете аксесоарите за баня според Вашите конкретни нужди. Например не е необходимо да сложите голяма етажерка, само защото имате свободно място. Най-добрият вариант е да се вдъхновите от особеностите и формата на помещението и чрез аксесоарите да допълните неговата уникалност.

Не можете да изберете смесителя и аксесоарите за баня?

Не се притеснявайте! Потърсете ни на телефон: 0877514434 и нашият екип с удоволствие ще Ви даде професионален съвет как да реализирате мечтата за идеалната баня.

Рейтинг на продукта

Оценки на продукта

Отзиви от потребители

aveceramica12